top of page

Korte historie

Eind mei 1978 startte Frans Brijon in Wijnegem met een nieuwe sportclub.

 

Vanuit zijn jarenlange ervaring met karate, hij had toen al een zwarte gordel (1ste dan behaald op 11/11/1974, 6de dan in 2012), besloot Frans enkele mensen rond zich te  verzamelen en met een eigen club in Wijnegem te starten…

 Alle begin was moeilijk, vooral het vinden van een geschikte trainingsplaats (dojo) bracht heel wat kopzorgen mee. Zo trainden we achtereenvolgens in “Zaal de Leeuw”, “Het Gasthuis” en “De Schuur” om uiteindelijk onze vaste stek te vinden in de mooie zaal van de Wijnegemse Sporthal.

 

Nochtans bleef de jonge club groeien en niet alleen het ledenaantal maar ook de sportieve prestaties en de teamgeest mochten er zijn. Ondertussen werd naast de gewone  trainingen een bloeiende jeugdwerking uitgebouwd op woensdagnamiddag en zorgde elke donderdagavond de Karateacademie (BKSA) dat de gevorderden hun sport kunnen  vervolmaken onder leiding van Vlaamse toptrainers zoals Dirk Heene, François Van Binst en Mario Van Roy.

 

Wijnegem Karate Center beoefent de Shotokan-stijl, wat een zeer veilige vorm van Karate is. Karate: een volledige sport die uitstekend is voor de algemene conditie en soepelheid en kracht bevorderd. Karate verhoogt het zelfvertrouwen, je leert je te beheersen en respect opbrengen voor jezelf en de tegenstander. Het is ook een effectieve vorm van zelfverdediging. De nadruk bij het WKC ligt niet zozeer op competitie maar op training in groep in een goede sfeer. Iedereen vanaf 7 tot…77 jaar kan volgens zijn ritme en mogelijkheden meedoen. We zien de laatste tijd dat een groep papa’s en mama’s, die aangestoken door het enthousiasme van de kinderen, actief meetrainen met de volwassenen.

bottom of page